Skip Navigation

Why does my TV say no signal?

If your HDTV or Standard TV displays a "No Signal" error message, it may be due to one of the following issues:

  1. Determine how many TV’s are affected.
    • If it is one TV, continue to step two.
    • If multiple or all TV's are affected, continue to step five.
  2. Ensure that your HDTV is on the same source/input as your Bell MTS Fibe TV service.
    1. Press the TV button on your Bell MTS Fibe TV remote control.
    2. Press the TV/Video button.
    3. Wait 10 seconds.
    4. Repeat steps b and c continually to cycle through all the available source/inputs on your TV until the correct source/input is selected. (ie. HDMI 1, HDMI 2, Component 1, Component 2, etc.) On standard TV's (non HDTV), you may have only 2 choices, TV or Video.
  3. If the source is correct from step two:
    1. Unplug the HDMI cable from your Bell MTS Fibe TV Set-top Box.
    2. Wait 30 seconds.
    3. Plug the HDMI cable back in.
    4. Wait for the signal to initialize.
    5. Make sure all cables connected on the set-top box and your TV are secure.
  4. If the problem persists:
    1. Unplug the power cable from the back of the Bell MTS set-top box.
    2. Wait 60 seconds.
    3. Plug the MTS set-top box back in.
    4. Wait for the signal to initialize.
  5. If you are still experiencing a problem:
    1. Make sure ALL Ethernet and/or Coax cables are securely in place.
    2. Unplug the power from the Bell MTS box labeled 2Wire or Pace as well as the affected set-top boxes.
    3. Wait 60 seconds.
    4. Plug the power back into the Bell MTS box labeled 2Wire or Pace.
    5. Wait for the broadband light to turn a solid green colour.
    6. Plug the power back into the affected set-top boxes.
    7. Wait for the signal to initialize.
  6. If you were unable to resolve the issue on your own, please contact us.

Was this page helpful?

How could we improve this page?



Have you tried connecting with other people on our
Bell MTS Community for help?

Support

Hours of operation